דממה

*אופי המילון והמלצת קריאה:

מילה היא כלי דרכו עוברת מהותאנרגיה המילה לעולם איננה הדבר עצמומהו הדבר עצמושאלה זו טוב שתיענה בשתיקה.

לכן ההזמנה במילון היא ״טריקית״ כי נדמה שהיא מחליפה ״הגדרה״ ב״הגדרה״ אך היא לאהיא הזדמנות להתבונן על המילה ולשאול – אם היא לא כמו שהתרגלתי לראות דרך השכלאז מה היאמה מהותה מתוך המיסתוריןמתוך הטבעמתוך הידיעה הבלתי נתפסת שהכל אחדהכל תנועה ואני חלק מזהמכאן תמצאו שה״הגדרה״ החדשה לפעמים תשמע פיוטית או אפילו תרגיז את השכלכי הוא לא יכול להבין אותהזה בסדרתנו למילים להיות כלי והקשיבו לאנרגיה שעוברת דרכןזה בדיוק מה שבאנו לעשות כאן.

התרגלנו לחשוב שדממה היא שקט, ההפך של רעש. העדר דיבור, היעדר תקשורת, היעדר תנועה פנימית. משהו משותק, חסר חיים, בציפייה למשהו שיפתור, שיגאל. מצב ביניים או מצב שמעיד על בעיה.

 

בדממה אנשים רבים יחשבו על פחדיהם, השכל יקרין להם סרטים על היותם חסרים ולא אהובים.

בדממה לא יוכלו צרכים להיות מסופקים.

 

המציאות שנוצרת היא פחד מדממה ואי הסכמה להיות בשקט הנדרש כדי לפגוש דממה באמת.  הפחד יוצר הימנעות והתנגדות למתרחש ואי ההסכמה לשקט יוצרת תסכול עמוק. בכך לא יעבור אף פעם סף שבו יתגלה לאדם העולם האמיתי.

במבט מתוך המסתורין והידיעה שהכל אחד בתנועה:

 

דממה היא מצב כנוע לאמת. זהו מצב של ההוויה אשר רואה את הכח הגדול יותר הנמצא מעבר למעשים ומכך גם מבקש מפגש ישיר איתו.

המפגש מתרחש לא כתוצאה של מאמץ או ציפייה, לא כתוצאה של דחיפה או משיכה אלא מהבקשה להיות במרכז השקט של ההוויה, של עצמי, ומשם לראות, להכיר באמת ולפעול מתוכה.

 

המציאות שנוצרת היא של התפעלות מהבריאה, בהתמסרות לפלא המחייה את כולנו. לחיות מתוך ההבנה הזו משמעותה להיות איטי יותר, מתבונן מתוך המרכז השקט על ההתרחשות ועל המיינד המפתה והתזזיתי, ולדעת את ההבדל ביניהם.

 

“וַיֹּאמֶר מֹשֶׁה אֶל אַהֲרֹן הוּא אֲשֶׁר דִּבֶּר ה’ לֵאמֹר בִּקְרֹבַי אֶקָּדֵשׁ וְעַל פְּנֵי כָל הָעָם אֶכָּבֵד וַיִּדֹּם אַהֲרֹן” – ויקרא פרק י ג

לקריאה נוספת

וובינרים ומפגשים

צוללים לעומק – ובינרים וסדרות התבוננות על המצב – סדרת מפגשים לאור המחאה והרפורמה המשפטית – אביב 2023 https://www.youtube.com/watch?v=vEcT4Z3KlGQ&list=PLYCjJSQdrNdlNfsldf22aaM0F4egHopzn&index=1 האם זה אפשרי ואיך ניתן להישאר

Read More »

שבט הילדים האבודים

שבט הילדים האבודים בלוג זה מוקדש אלינו, הרוחניים, בני ״שבט הילדים האבודים״ שביקשנו נגיעה טהורה יותר בחיים. למדנו לרגלי מורים גדולים, היינו באשרמים, ניסינו הכל

Read More »

מושגים קשורים

אודות המחבר

תגובה אחת
  1. דיבור - What Really Is

    […] חזרה למילון החדשדממה […]

השארת תגובה