מתוך הכתבה המקורית: ג'סינדה ארדרן, ראשת ממשלת ניו זילנד, ממשיכה לשבות את ליבם של אזרחיה עם הצעתה החדשה למעסיקים ברחבי המדינה: קצרו את שבוע העבודה ל-4 ימים בלבד. זאת, כדי להעניק לאזרחים זמן חופשי כדי לטייל ולהוציא כסף שיניע את המשק
במבט WHAT REALLY IS:
״הכל זה אנרגית חיים שמחייה ומברכת את כל מי שמתקרב אליה״.
כשיש סיטואציה של משבר כלכלי, מצב חירום, דאגה ואפילו פאניקה, מאד קל להיבהל, מאד קל ללכת בשבילי הפחד ולנוע דרך המתווים שהמיינד מציע לנו. זה עיקר פועלו, הוא מאומן לזה, ותמיד יש לו תוכנית לאיך לחלץ אותנו ממשבר או קושי.
אנחנו רגילים מאד להישען על המיינד כאוטוריטה לניהול חיים חכם ויעיל, והוא יודע להציע לנו אסטרטגיות של תיקון, מיזעור נזקים ושליטה. אך כל תנועה שבאה מהמיינד באה מנקודת המוצא שהעולם מסובך, מורכב ומסוכן, ולכן כל (כלומר, עצם ה)ניסיון לתקן, ולהשליט סדר, רק ממשיך לסבך, ממשיך להרחיק. למעשה הדברים הם מה שהם – הם תנועת חיים, אחת, טבעית, פשוטה. אם לא נפריע לזה, נוכל לתת לתנועה עצמה לעשות סדר בחכמה שרק היא יכולה.
זה נכון שלא הכל נעים ויפה. אי אפשר להתווכח עם זה שיש מציאויות שמאד לא נעים בהן ולא היינו בוחרים לחוות את מה שהן מביאות. אבל אנחנו צריכים לעבור את מה שאנחנו צריכים לעבור. אין לנו יכולת להיות במקום אחר ממה שקורה לנו. ממה שאנחנו. וכשאנחנו כאן, אם נסתכל על זה דרך המיינד ונקבל את הפרשנות שלו, סביר להניח שנילחץ, נפחד, נדאג, ונאמין שאנחנו חייבים לעשות משהו כדי שהמצב לא ידרדר, או כדי לצאת ממה שיש. אבל יש עוד אפשרות, שפשוט נהיה עם זה. עם חוסר הנוחות האדיר, עם הכאב על זה שאני לא יכול לתת לילדים שלי את מה שהם אוהבים ורוצים. ופשוט נהיה עם זה. שם , בהימצאות הזו, בהקשבה הזו, יש חיים. יש שם אהבה. ומשם, כוח החיים עצמו יכול להניע אותי. גם בלי שאתכנן. גם בלי שאנהל מאבק מול מה שיש. וכל תנועה שבאה מתוכו , מביאה ברכה. מביאה עוד. מנכיחה ומייצרת חיים ואהבה.
ההצעה של ג׳סינדה ארדרן מגיעה מהמקום הזה שיודע, שחיים חייבים לנבוע, לחיות ולהחיות. זה טבעם. ההצעה לקיצור שעות העבודה מבטאת אמון במרקם החיים האנושי והיא מלאת השראה. היא נותנת מקום, ואינה מכתיבה. מאפשרת, ואינה דורשת. זו הצעה יפה, קשובה ויצירתית, שכמו אומרת: החיים דואגים לעצמם. life takes care of life . בואו נפסיק להפריע, ופשוט נגיד עוד יותר כן לחיים.
ועל אף כל מה שאנחנו רגילים אליו, זוהי מנהיגות אמיתית.
להמשך קריאה בספר: מוליכי מה שבאמת – הבנה, ראיה, ידיעה.