תנאים

*אופי המילון והמלצת קריאה:

מילה היא כלי דרכו עוברת מהותאנרגיה המילה לעולם איננה הדבר עצמומהו הדבר עצמושאלה זו טוב שתיענה בשתיקה.

לכן ההזמנה במילון היא ״טריקית״ כי נדמה שהיא מחליפה ״הגדרה״ ב״הגדרה״ אך היא לאהיא הזדמנות להתבונן על המילה ולשאול – אם היא לא כמו שהתרגלתי לראות דרך השכלאז מה היאמה מהותה מתוך המיסתוריןמתוך הטבעמתוך הידיעה הבלתי נתפסת שהכל אחדהכל תנועה ואני חלק מזהמכאן תמצאו שה״הגדרה״ החדשה לפעמים תשמע פיוטית או אפילו תרגיז את השכלכי הוא לא יכול להבין אותהזה בסדרתנו למילים להיות כלי והקשיבו לאנרגיה שעוברת דרכןזה בדיוק מה שבאנו לעשות כאן.

התרגלנו שתנאי הוא מעשה אחד, המאפשר למעשה אחר לקרות.

השכל שלנו מתוכנת להציב תנאים – לכל דבר יש סיבה ותוצאה, אם אעשה כך אז כך יקרה. אלו הן פעולות אוטומטיות מחושבות, מתחשבנות.

על ידי תנאים אנו מגבילים, מגדירים ומקבעים את החיים מראש. פעולה זו מונעת מאיתנו לחיות את החיים שנובעים, אין בה מקום לאפשרויות חדשות. חיים אלו הם חיים כבולים, ללא חופש.

 

התנאים יכולים להיות חומריים או רגשיים. מלמדים אותנו מגיל צעיר להאמין בתנאים – אם יהיה לי את הבגד/חפץ הזה אז אהיה מוצלח, אם אוכל את המאכל הזה אז אקבל קינוח, אם אהיה מקורב לאדם “נחשב” אז אני אהיה נחשב… 

ההצלחה והאושר שלנו תלויים בתנאים, אומרת האמונה בתנאים.

השכל האנושי עושה חיבורים ומקשר דבר לדבר, אך לרוב הדברים אינם קשורים אחד בשני. אנו שמים תנאים לשמחה, לפעילות ולחיוניות שלנו.

 

המציאות שיוצרת אמונה זו של תנאים, תמיד נובעת מפחד, מחסר. מחשבה זו תגרום ותברא מצבים בחיינו, בהם אנו חווים אכזבות, כיוון שתנאים לעולם לא יביאו אותנו לאן שהשכל הבטיח. אמונה בתנאים ובהיותם הדרך היחידה להגיע לכמיהה שלנו להיות אהובים ובטוחים – יוצרת חיכוך ביני לבין העולם, ווכחנות ומחיר. תרבות ה-או-או שולטת.

במבט מתוך המסתורין והידיעה שהכול אחד בתנועה:

 

באמת, באהבה, אין תנאים. החיים הם זרימה, ריקוד, תנועה ללא סוף וללא התחלה. התנאים היחידים שקיימים בעולם הם חוקי הטבע.

 

אם נתבונן בנביטה של זרע נראה ש”התנאים” לצמיחתו הם מים, אדמה פורייה, טמפרטורה מסוימת, אור וחושך. הזרע צומח בתנאי הטבע – בחוקי הטבע, הוא לא מציב תנאים כרצונו. כך גם מחזוריות השמש, הירח וכו’. המים משקים ומחיים את כל מי שנמצא בקרבתם. הם לא מציבים תנאים. הם לא שואלים מה ירוויחו.

 

כשאנו- בני האדם לומדים להיות אחד עם הטבע, אנחנו לומדים להיות שקטים ולהקשיב לנביעה הפנימית ולמקור. החיוניות והפעולה נובעות מאיתנו בפשטות ובקלות. אז אנו הופכים להיות כלים בידי הטבע של כל הדברים. כך אנו יכולים לחוש את השמחה, וההגשמה לשמה הגענו לעולם.

 

“כֹּל אֲשֶׁר תִּמְצָא יָדְךָ לַעֲשׂוֹת בְּכֹחֲךָ – עֲשֵׂה” (קהלת ט, י)

לקריאה נוספת

וידאואים קצרים

וידאואים קצרים קטעים מתוך ובינרים, מפגשי לייב ושיתופים שונים. מוזמנים ומוזמנות לשוטט אינטואיטיבית. מה שאמיתי, אינו דעה או רעיון, לא שיטה ולא גישה. מה שאמיתי

Read More »

אחריות

אחריות *אופי המילון והמלצת קריאה: מילה היא כלי דרכו עוברת מהות, אנרגיה.  המילה לעולם איננה הדבר עצמו. מהו הדבר עצמו? שאלה זו טוב שתיענה בשתיקה.

Read More »

אודות המחבר

השארת תגובה